Dapur Malaysia

Resepi Cornflakes Madu

52 Comments

Bahan-bahan (70 biji)

1 kotak cornflakes – 220g
100g butter
6 sudu besar madu
3 sudu besar gula
Paper cups
Manik warna-warni (optional)

Cara-cara

  1. Panaskan butter, madu dan gula di dalam periuk sehingga cair dan sebati.
  2. Masukkan cornflakes dan kacau hingga sekata. Masukkan cornflakes ke dalam paper cup dan tabur manik ke atasnya.
  3. Bakar di dalam oven selama 10 minit pada suhu 150 celsius.

52 comments on “Resepi Cornflakes Madu

  1. ok.. esok akak buat..
    selamat menyambut Aidilfitri buat Amir..
    jika ada salah silap semasa berinteraksi di alam maya..
    Maaf dipinta..

    • Selamat hari raya jugak Kak Isza. Maaf juga kalau ada salah dan silap, terguris kata. Semoga ceria di hari lebaran. :-)

  2. Sedap2…hehe
    Amir, nanti try buat cornflakes butterscotch plak…Sedap jgak
    Madu+Butter tu ganti dengan Caramel + Butter

    [Selamat Hari Raya Aidilfitri to all Oh Malaysia’s readers
    ~Taqabbalallahu minna wa minkum]

    • Thanks Shafiq untuk resepi tu. Nanti aku cuba. ๐Ÿ˜€
      By the way, selamat hari raya. maaf zahir dan batin.

    • Kalau saya la, saya masukkan 4 sudu besar gula dalam loyang, panaskan dengan api yang kecil. bila dah warna perang, kacau sedikit dengan air.

      (ni cara buat karamel untuk puding karamel)

  3. alya afina nabila

    slalu buat mse nq rye….
    lps buat smue brbut nq mkan smpai sye pon x smpt nq mkn…. x ape lh x dpt rse ..
    tpi sronok cause dpt buat…

  4. ibu shafikilafridi

    dah jd… sebelum nie da pernah buat tp gula x hancur.. sekarang da buat dan gula da x berketul-ketul lg dah… btw thanks yew sbb share resepi nie.. :)

  5. It’s amazing to pay a quick visit this web page and reading the views of
    all colleagues regarding this post, while I am also zealous of getting experience.

  6. Morganย ofย Aurora, New York, was appointed Wells Fargo’s first
    president. If you are giving wine or a wine gift basket, it
    is better to ask permission or get details regarding whether the person actually drinks (or might drink too much and not want temptation).
    The next thing you need to do is to customize these t-shirts with your company logo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 2 3 4 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>